Magyar Nemzet: Százmilliós bírságot kapott a BKV

Vágólapra másolva!
Jogtalanul rúgta ki a BKV egykori kabinetigazgatóját végkielégítés nélkül - állapította meg az elsőfokon döntő munkaügyi bíróság. A Magyar Nemzet szerint ezért a BKV-nak százmillió forintot kell kifizetnie elbocsátott alkalmazottjának. A cég nem kíván fellebbezni.
Vágólapra másolva!

Mintegy százmillió forint megfizetésére kötelezte az elsőfokú munkaügyi bíróság a BKV-t, amiért rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül rúgták ki tavaly Szalai László kabinetigazgatót - tudta meg a Magyar Nemzet.

A napilap szombati számában megjelent cikk szerint rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül küldték el Szalai Lászlót, aki munkaügyi bírósághoz fordult, amely első fokon közel százmillió forintot ítélt meg neki. A bíróság kimondta, hogy nem álltak fenn a jogszabályi feltételei a rendkívüli felmondásnak. Ha közös megegyezéssel távozhatott volna a kabinetigazgató, akkor is körülbelül hatvanmillió forint járt volna neki a munkaszerződése alapján.

A felmondást Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató írta alá, aki a Magyar Nemzet által feltárt nagymértékű végkielégítésekről is döntött. A lap megkeresésére Szalai László megerősítette, hogy valóban rendkívüli felmondással, végkielégítés nélkül küldték el tavaly a cégtől, és hogy az emiatt indult munkaügyi pert nem jogerősen megnyerte. Azonban menesztésének okairól egyelőre nem kívánt többet mondani.

A BKV-nál elismerték, hogy Balogh Zsolt döntött a rendkívüli felmondásról, mert az akkori megbízott vezérigazgató szerint a munkavállaló mulasztást követett el. Azt közölték, hogy nagy kárt okoz a cégnek ennek a hatalmas összegnek a kifizetése, de mivel a társaság jelenlegi vezetése nem lát nagy esélyt a munkaügyi per megnyerésére, ezért várhatóan nem fellebbeznek az elsőfokú ítélet ellen. Szerintük ha a másodfokú bíróság is a Szalainak adna igazat, az addig eltelt időszak járandóságait is ki kellene fizetnie a BKV-nak.