Hét cég pályázik a BKV járatkiszervezésére

Vágólapra másolva!
Heten versenyeznek a BKV járatkiszervezési pályázatán. A kis busz is nagy üzletnek ígérkezik: a midibuszok üzemeltetésére jelentkezett három Volán-társaság, az Orangeways és a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó VT-Transman is - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Magántőkét vonna be a fővárosi tömegközlekedésbe a BKV, az erről szóló közbeszerzési eljárás első fordulója tegnap záródott az ajánlatok felbontásával. Az ajánlattételi felhívás szerint negyven darab midiautóbusz üzemeltetését kívánják alvállalkozásba adni.

A lap információja szerint a nyertes évi 1-1,5 milliárd forintért végezheti a budapesti autóbuszjáratok üzemeltetését. A negyven darab midibusz mellett további hatvan járművet a BKV igénybe vehet járműpótlás céljára, de azok lehetnek midi-, szóló- vagy csuklós buszok is. A pályázat így összesen mintegy száz járműre szól.

A Népszabadság információi szerint a közbeszerzési eljárásra hét társaság jelentkezett: a Volánbusz, a Vértes Volán, a Körös Volán, az Orangeways, a szolnoki Panoráma Tourist Kft., a VT-Transman, valamint az Inter Tan-Ker.