Baleset miatt torlódás a Balaton felé

Vágólapra másolva!
Újabb baleset bénítja az M7-es autópálya forgalmát. Szabadbattyánnál ütközött két autó, ezért lezárták a Balaton felé tartó sávokat. Hajnalban Zalakomárnál is baleset volt: két kamion ütközött, és égett porrá. Az úttest annyira rongálódott, hogy napokig forgalomkorlátozás lesz a pálya ezen szakaszán.
Vágólapra másolva!

Két jármű összeütközött az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán Szabadbattyán térségében, a közelben már két kilométeres a torlódás - közölte a Fejér Megyei rendőrség péntek délután. A balesetben megsérült járművek az autópálya két sávját elfoglalják, a forgalom csak a leállósávon haladhat a Balaton felé. Azt ajánlják, hogy az autósok válasszanak kerülőutat, Székesfehérvárnál térjenek le az autópályáról és a 7-es főúton haladjanak a Balaton felé.

Várhatóan napokig forgalomkorlátozás lesz az M7-esen Zalakomár közelében is, ahol még pénteken hajnalban ütközött egymásnak, és kigyulladt két kamion. Mostanra eltakarították a roncsokat, a sztráda mindkét oldala járható, viszont a burkolat balesetveszélyessé vált. A megrongálódott úttest javításáig a sztráda mindkét oldalán - egy-egy rövid szakaszon - csak egy sávon lehet haladni.

Mindkét irányban 60 kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben. A Budapest felé vezető oldalon körülbelül 200 méteren, a másik irányban egy ennél rövidebb szakaszon nem lehet használni egy-egy sávot - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A baleset a 183-as kilométerszelvényben történt. Az ütközés után mindkét kamion kigyulladt. Az egyik papírt, a másik fémet szállított. A sofőrök nem sérültek meg, viszont óriási tűz volt, mert a sérült üzemanyagokból kifolyt gázolaj is lángra kapott. Az egyik kamion alváza beleégett az útburkolatba, de a szalagkorlát is megsérült, ezért rendeltek el sebességkorlátozást.