Nem vallott társairól a Cozma-gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Megtagadta a vallomástételt R. Sándor, a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja. Ügyvédje szerint nem a bűncselekményről, hanem társairól és anyagi helyzetéről kérdezték, de ő ezekre a kérdésekre nem válaszolt. A nyomozás várhatóan év végéig tart.
Vágólapra másolva!

Nem tett vallomást a társaival kapcsolatban a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja, R. Sándor, akit kedden hallgattak ki újra a rendőrök. Kamarás Gábor, R. Sándor ügyvédje ezt azzal indokolta: védencét nem a gyilkossággal összefüggésben kérdezték, ezért megtagadta a vallomástételt. Hozzátette, a nyomozók társairól és anyagi körülményeiről tettek fel kérdéseket.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román válogatott 26 éves kézilabdázóját február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A bárban szórakozó kézilabdázóba belekötött egy társaság, s az utcán folytatódó dulakodás közben a sportolót halálos szúrás érte. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek.

Az ügynek jelenleg hét gyanúsítottja van, közülük hatan vannak előzetesben. Öt személyt, R. Sándort, N. Győzőt, Sz. Ivánt, P. Gábort és B. Csabát társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó, valamint súlyos testi sértéssel, továbbá csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítja a rendőrség. Egy budapesti férfit és egy nőt - utóbbi van szabadlábon - bűnpártolással gyanúsítanak.

R. Sándort a gyilkosság után egyik társával Ausztriában fogták el. Eddig több mint 450 tanút hallgattak meg a rendőrök és 37 szakértőt rendeltek ki az ügyben, a nyomozás várhatón év végéig tart.