Gyöngyös is szakított a HospInvesttel

Vágólapra másolva!
Gyöngyösön is felbontották a kórház üzemeltetésére kötött szerződést a HospInvest Zrt-vel, miután a cég a megadott határidőig nem tudott stratégiai tervet készíteni. A város most új befektetőket keres, és egy nonprofit kft-t hoz létre a kórház üzemeltetésére.
Vágólapra másolva!

Felbontotta a HospInvesttel a gyöngyösi kórház vagyonkezelésére kötött szerződését Gyöngyös önkormányzata - közölte szerdán a város polgármestere. Szeptember 30-tól egy önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. veszi át az intézmény üzemeltetését - ismertette a képviselő-testület keddi döntését Hiesz György szocialista polgármester.

Az önkormányzat a HospInvest helyére más befektetőket keres, a társaság üzletrészeinek értékesítésére pályázati felhívást tesznek közzé. A pályázók augusztus 15-ig nyújthatják be ajánlataikat - mondta a polgármester.

Az önkormányzat előzőleg június 30-ig adott arra határidőt a csőd közeli helyzetbe került HospInvest Zrt.-nek, hogy stratégiai tervet tegyen le az asztalra a kórház további működtetéséhez. A cég azonban mindezidáig nem adott biztosítékot arra, hogy továbbra is képes üzemeltetni az intézményt, ezért került sor a szerződés felbontására.

Heves megyében az ugyancsak szocialista többségű hatvani után a gyöngyösi a második önkormányzat, amely felbontotta a HospInvesttel a helyi kórház működtetésére kötött szerződést. A múlt héten ugyanakkor meghiúsult a Heves Megyei Önkormányzatnak az az ülése, amelyen - az egri megyei kórház esetében - hasonló döntést akartak hozni.

Sós Tamás (MSZP), a Heves Megyei Közgyűlés elnöke akkor azzal indokolta a közgyűlés elhalasztását, hogy eddig nem sikerült megegyezni az egri önkormányzattal az intézmény jövőbeni közös működtetéséről. Akkor úgy nyilatkozott, hogy folytatják a tárgyalásokat a várossal, és tíz napon belül újra összehívják a megyegyűlést.

A gyöngyösi kórházat 2007 szeptembere óta működtette a HospInvest. A cég április 3-án jelentette be, hogy csődvédelmet kér, miután a CIB bank hiteltartozás fejében leemelt a számlájáról több mint egymilliárd forintot.