Rendőrökre lőttek Drávakeresztúron

Vágólapra másolva!
Baltával, üvegekkel, kövekkel és lőfegyverrel támadtak intézkedő rendőrökre Drávakeresztúron - közölte a rendőrség. A három támadót a kommandósok tudták csak megfékezni. Végül gázfegyvereket és egy távcsöves légpuskát is találtak náluk.
Vágólapra másolva!

Rendőrökre támadt három testvér a Baranya megyei Drávakeresztúron vasárnap éjjel - közölte a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az egyik támadó baltával esett neki a rendőröknek, egyikük üvegeket és köveket dobált feléjük, a harmadik pedig legalább tíz lövést adott le rájuk.

A rendőrök egy családnál akartak intézkedni a 146 fő lakosságú községben, amikor megtámadták őket - áll a rendőrség közleményében. Felhívtuk a baranyai rendőrséget, ahol azonban nem kívántak nyilatkozni róla, hogy kik és miért hívták ki a rendőrséget. A támadók azzal is fenyegettek, hogy felgyújtják a szomszéd házát, így végül kommandósokat hívtak ki rájuk, ők fékezték meg a három középkorú fétfit.

A támadóknál két gázfegyvert és egy távcsöves légpuskát találtak, le is foglalták őket. A fegyverek ugyan nem voltak engedélykötelesek, de mivel rendőrökre támadtak velük, el kellett kobozni azokat - mondta az [origo]-nak Zsobrák Péter, a baranyai rendőrség szóvivője. Kérdésünkre azt válaszolta, nem tudja, hogy büntetett előéletűek voltak-e a férfiak.

Az akció során egyik rendőr sem sérült meg, a támadókat pedig őrizetbe vették. Ellenük hivatalos személy elleni erőszak, csoportos garázdaság és zaklatás miatt indul eljárás.