Bébiszitterként hirdette magát egy pedofil Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy bölcsődénél csaltak kelepcébe egy pedofil bébiszittert a rendőrök - közölte az újpesti rendőrség hétfőn. A hajléktalan egy közösségi portálon hirdette, hogy gyermekfelvigyázást vállal, majd a gyanú szerint molesztálta a gyerekeket. Egyre több család jelentkezik a rendőrségnél, a hatóság szerint akár 20 sértettje is lehet az ügynek.
Vágólapra másolva!

Gyerekeket molesztáló férfit fogott el a rendőrség Budapesten, az ügynek akár húsz sértettje is lehet - jelentette be a IV. kerület rendőrkapitánya hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Baranyi József alezredes elmondta, hogy a hajléktalan férfi bébiszitterként hirdette magát egy közösségi portálon, majd a rábízott gyerekeket molesztálta.

A rendőrség elrendelte a nyomozást, és szakértőt rendelt ki, aki megállapította: a kisfiút valószínűleg többször molesztálta a férfi, mert a gyerek élményszerűen mesélte el a történteket. A nyomozás során a rendőrség áttekintette a férfi kapcsolatait a portálon, és további húsz olyan esetet talált, amikor megtörténhetett a bűncselekmény - mondta.

A rendőrségen egy anya tett feljelentést márciusban, miután kétéves gyereke szerint a férfi fajtalankodott vele. A férfit úgy fogták el, hogy telefonon felhívták, és bébiszitteri munka ígéretével egy bölcsődéhez csalták. A férfi tagadja a bűncselekményt elkövetését, de a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, és eljárást indított ellene szemérem elleni erőszak gyanújával.

A bébiszitter jellemzően 5 év alatti gyermekek ellen követette el tetteit. A férfi a rendőrség közleménye szerint évek óta vállalt gyermekfelügyeletet ingyen vagy nagyon olcsón. A BRFK szerint eleinte 5 éves korig vigyázott gyerekekre, később ezt 3 hónapos és 2 éves kor közötti korra szűkítette. Ettől függetlenül 5-6 éves gyerekeket is vállalt néha.

Több érintett családot is meghallgattak tanúként. A szülők sokszor azon kapták gyerekeiket, hogy furcsán, gyanúsan viselkednek, és ezt számon is kérték a bébiszitteren. A férfi viszont mindig higgadtan tagadott. Egyre több olyan család jelentkezik a rendőrségen, akik szintén gyanús jeleket tapasztaltak gyerekükön - szól a BRFK közleménye.

A rendőrség a gyanúsított nevét nem hozza nyilvánosságra, de a honlapján közzéteszi a fényképét. Baranyi József azt is elmondta, hogy a kerületben ez volt idén a negyedik ilyen feljelentés.