Nem keresik tovább a Rábában elmerült férfit

Vágólapra másolva!
Nem keresi tovább a rendőrség azt rábahídvégi férfit, aki szombaton több szemtanú láttára mikulásruhában begyalogolt a megáradt Rábába, majd elmerült a vízben - tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Szalai Ferenc elmondta: az ötvenéves férfi keresésében huszonöt-harminc tűzoltó, rendőr vett részt. A késő esti órákig keresték a megáradt, gyors sodrású vízben, de miután nem találták meg, a folyó környékén befejezték a kutatást. A férfi eltűnése miatt közigazgatási eljárás keretében indult vizsgálat.

A sajtóreferens az MTI kérdésére elmondta; a parton nézelődők közül valaki mobiltelefonján valóban rögzítette a férfi vízbe merülését. A rendőrség átvizsgálta a képfelvételt, de később visszaadták, mert szerintük nem tartalmazott olyan érdemi információt, amely miatt le kellett volna foglalniuk.

A Vas Népe napilap internetes honlapján megjelent információk szerint az eltűnt férfi a Képzelő-ErőKépző Egyesület ügyvezetőjeként korábban már részt vett egy szombathelyi tóátúszó versenyen, egy másik alkalommal pedig a Dunát úszta át.