Villamoson vertek meg két BKV-ellenőrt

Vágólapra másolva!
Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett egy BKV-ellenőr, akit csütörtök este vertek meg utasok a 47-es villamoson, míg társa könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. A támadókat a rendőrök őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

BKV-ellenőröket vertek meg munkavégzés közben a 47-es villamoson csütörtök este - közölte a közlekedési vállalat. Az egyik ellenőr könnyebb, a másik 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az incidens a Kalotaszeg utcai megállónál történt a kora esti órákban. A BKV közleménye szerint az ellenőrök a vállalat "érdekeit és jogos bevételeit védték", amikor a két támadó bántalmazni kezdte őket. A támadókat a helyszínre érkező rendőrök elfogták és előállították, ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárás indult.

Az incidens a BKV szerint azt bizonyítja, hogy terjed a járművezetők és ellenőrök elleni erőszak, ami ellen a közlekedési vállalat fel fog lépni. Az utóbbi időben a BKV több hasonló esetről is beszámolt, mindegyiknél megjegyezve, hogy nem nézhetik tétlenül a dolgozóik elleni támadásokat. A BKV jelenleg is vizsgálja azt a lehetőséget, hogy a buszokon és villamosokon kamerás megfigyelőrendszert telepítsenek az erőszakos esetek és rongálások megelőzésére.