Vágólapra másolva!
A szerda esti eső és az áradások adtak sok munkát a tűzoltóknak. Több mint száz esetben kellett kivonulniuk elárasztott pincékhez, kidőlt fákhoz, főleg a fővárosban és Győr-Moson Sopron megyében.  
Vágólapra másolva!

Több mint száz helyre riasztották a tűzoltókat a szerda esti eső illetve a folyók áradása miatt. A legtöbb eset a fővárosban és Győr-Moson Sopron megyében volt, de Vas megyében is kérték a segítségüket az árvízi védekezésben.

A fővárosban 44, Sopron környékén pedig 67 esetben riasztották szerda este a tűzoltókat a nagy mennyiségben lezúduló eső és a viharkárok miatt - közölte a katasztrófavédelem. A tűzoltók elöntött pincékből szivattyúzták a vizet, illetve eltávolították a veszélyes fákat.

Vas megyében, Kőszeg környékén az árvízi védekezésben vettek részt a tűzoltók a Rábánál. A folyó vízszintjének emelkedése miatt egyébként lezárták az alsóbbrendű utakat Kőszegdoroszló és Lukácsháza, valamint Rábagyarmat és Rönök között. Csütörtök reggel várhatóan ugyanígy nem lehet majd közlekedni a Csörötnek-Rönök, valamint a Csörötnek és Vasszentmihály közötti utakon.