Újabb bérleményben találtak marihuánaültetvényt

Vágólapra másolva!
Nagy mennyiségű marihuánát találtak a rendőrök egy gödöllői házban, melyet a tulajdonos vietnamiaknak adott bérbe. A bérlők átalakították a házat, professzionális hőszigetelést és világítástechnikát használtak a kábítószer-termesztéshez. Korábban Budapesten, illetve június elején Győrben találtak a rendőrök olyan épületeket, amelyeket vietnamiak béreltek, hogy drogot termesszenek bennük.
Vágólapra másolva!

Újabb vietnamiak által bérelt házban találtak nagy mennyiségű marihuanát a rendőrök júniusban, ezúttal Gödöllőn. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai tájékoztatása szerint egy gödöllői férfi még június 15-én jelentette be, hogy házában, amit februárban vietnamiaknak adott bérbe, valószínűleg drogot termesztenek a bérlők. A bejelentő azt is elmondta, hogy bérlői hetek óta nem jelentkeztek, és a bérleti díjat sem fizették.

A rendőrök kimentek a házhoz, ahol igazságügyi szakértővel tartottak helyszíni szemlét. Kiderült, hogy a ház majdnem minden helyiségét hőszigeteléssel, világítástechnikával tették alkalmassá marihuánatermesztésre. Összesen majdnem 1400 tő kendert foglaltak le, a kábítószernek minősülő cannabis indica fajtából. A termesztők ráadásul lopták az áramot az értékes és professzionális felszereléseik működtetéséhez, és ezzel többmilliós kárt okoztak. A lefoglalt drog értéke körülbelül 150 millió forint. A bérlők még nincsenek meg.

Február óta a fővárosban egymás után derítik fel az értékes, vietnamiaknak bérbe adott épületekben a drogültetvényeket a rendőrök. Az ipari méretekben termesztett kábítószerrel heti több százmillió forintot kereshettek a termesztők. Tavasszal 20 ilyen házban tartottak házkutatást, és 17 embert fogtak el. Nemrég Győrben is hasonló ügyben kezdtek nyomozni a rendőrök, ott a vietnami termesztők egy 400 négyzetméteres sporttelepen több mint ezer tő marihuánát neveltek .A rendőrség arra kéri a nagyobb házak tulajdonosait, hogy ha bérbe adták az épületet, nézzenek utána, mi történik benne, és ha gyanúsat észlelnek, értesítsék a rendőrséget.