Bajnai: tiszteletbeli konzulátus nyílik Betlehemben

Vágólapra másolva!
Bár a válság miatt több magyar külképviseletet is bezárnak, Betlehemben tiszteletbeli konzulátust létesít Magyarország - jelentette be a ciszjordániai Rámalláhban tartózkodó Bajnai Gordon. A magyar kormányfő szerint ebben a térségben dől el a világ stabilitása, ezért a kiemelt figyelem.
Vágólapra másolva!

Tiszteletbeli konzulátus nyílik Betlehemben - jelentette be Bajnai Gordon miniszterelnök, miután tárgyalt Szalem Fajjád palesztin miniszterelnökkel, és Rijád al-Malki külügyminiszterrel a ciszjordániai Rámalláhban szerdán. A kormányfő szerint, bár a világgazdasági válság hatására Magyarország csökkenti a külképviseleteinek a számát, de ez nem vonatkozik erre a térségre. Hozzátette: a világ stabilitása nagy mértékben ebben a térségben dől majd el, ezért Magyarország is kiemelt figyelmet fordít a közel-keleti békefolyamat alakulására.

Szalem Fajjád palesztin miniszterelnök a közös sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy minden fontos kérdésről egyeztettek a magyar miniszterelnökkel, így a két ország gazdasági, kulturális és tudományos együttműködési lehetőségeiről, és az Európai Unió, közel-keleti békefolyamat, valamint önálló palesztin állam megteremtésének aktuális kérdéseiről.

Bajnai Gordon a megbeszélést követően, szerdán délután visszautazik Magyarországra.