Vádat emelnének az egykori dombóvári polgármester ellen

Vágólapra másolva!
Lezárta a nyomozást, és vádemelést javasol a Tolna megyei rendőrség Dombóvár korábbi szocialista polgármestere, Szabó Lóránd ellen. A vád szerint a politikus tavasszal megpróbált megvesztegetni egy fideszes képviselőt, hogy az ne kezdeményezzen ellene rágalmazási pert.
Vágólapra másolva!

Vádemelési javaslattal zárta le kedden a Tolna megyei rendőrség a Szabó Loránd ellen indított nyomozást, Dombóvár korábbi szocialista polgármesterét vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsítják - közölte kedden a főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Máté Dezső. A vádemelési javaslatot 15 napon belül továbbítják az ügyészségnek.

Szabó 2009. március 20-án a Hotel Dombóvár éttermében közvetítő útján kétmillió forintot adott át Naszvadi Balázs dombóvári fideszes önkormányzati képviselőnek azzal, hogy vonja vissza a magánvádat egy ellene indított rágalmazási perben. Emellett polgármesterként tanácsnoki állást ajánlott a képviselőnek - ismertette a tényállást a bűnügyi osztályvezető.

Az ügyben először Naszvadi, majd Szabó tett feljelentést. A megyei rendőr-főkapitányság a nyomozás adatai alapján vesztegetéssel és jogtalan előny nyújtásával elkövetett hivatali visszaéléssel gyanúsítja Szabó Lorándot. Naszvadi Balázs esetében az ügyészségnek a nyomozás megszüntetését javasolják, amiért a hatóság tudomására hozta a történteket.

A rágalmazási perben várhatóan július 2-án hoz jogerős ítéletet a Tolna Megyei Bíróság. Naszvadi Balázs azért fordult bírósághoz, mert Szabó egy testületi ülésen azt állította róla, hogy hatmillió forintos kárt okozott az önkormányzatnak. Szabó Loránd június 17-én indoklás nélkül lemondott polgármesteri tisztéről.