Kimentették a bükki barlangban megsérült lányt

Vágólapra másolva!
Hétfőn kora reggelre a felszínre hozták a barlangi mentők azt a 16 éves lányt, aki még vasárnap délután szenvedett balesetet a Bükk hegység egyik barlangjában. A lány társaival túrázott a Szepesi-barlangban, amikor megcsúszott és 8 métert zuhant.
Vágólapra másolva!

Kimentették hétfőn kora reggel azt a 16 éves lányt, aki a Bükk hegység egyik barlangjában szenvedett balesetet még vasárnap délután. A lány valószínűleg gerincsérülést szenvedett, de pontos adatokat csak a kórházi kivizsgálás után közölnek. A mentésben a Barlangi Mentők Észak- Magyarországi Egyesülete és a Magyar Barlangi Mentőszolgálat tagjai vettek részt.

A lány két társával túrázott az úgynevezett Szepesi-barlangban, amihez engedélyük is volt. Megcsúszott egy 186 méter mély szakaszon és körülbelül 8 métert zuhant. Vasárnap este fél nyolckor értesítették a barlangi mentőket, akik egy óra múlva értek oda, a mentés egész éjszaka tartott.

A lány sérüléseiről egyelőre annyit tudni, hogy erős deréktáji fájdalmai vannak, de a végtagjait tudja mozgatni - mondta a Független Hírügynökségnek Komlósi Attila, a Barlangi Mentők Észak-Magyarországi Egyesületének vezetője. A mentés azért tartott sokáig, mert a barlangban a hordágyra kötözött sérülttel óránként csak 10-20 métert tudnak haladni.