Orbán: Nem készülök kétharmados győzelemre

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke állítása szerint nem készül kétharmados győzelemre az országgyűlési választásokon, de ha mégis megszerzik, nem fog "félreugrani" - erről beszélt Orbán vasárnap a storytv Esti Frizbi című műsorában. A Fidesz vezetője a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatos terveikről azt mondta: óvatosan kell eljárni, előbb a gazdaságot kell beindítani.
Vágólapra másolva!

A Fidesz elnöke, Orbán Viktor vasárnap a storytv Esti Frizbi című műsorában azt mondta: kormányra kerülésük esetén a gyest biztosan vissza fogják emelni három évre, a 13. havi nyugdíj azonban egy nagyobb tétel, "ott óvatosabban kell eljárni, (...) először a gazdaság motorjait meg kell indítani". Orbán szerint az állami bürokrácia leépítése, valamint az adócsökkentés a két legfontosabb teendő.

Arra, hogy 1993-ban is 50 százalék feletti volt a Fidesz támogatottsága, egy évvel később mégis a szocialisták nyerték meg a választásokat, Orbán azt válaszolta: most is tudnak ekkorát hibázni. "Én nem a saját képességeinkben bízom elsősorban, (...) hanem az ország elszántságában; úgy látom, hogy az emberek nem akarják azt folytatni, ami most zajlik" - jegyezte meg. Futballhasonlattal élve kijelentette: sípszó előtt nem lehet eredményt hirdetni, azonban - tette hozzá - ez a sípszó lehet most ősszel is.

Arra a felvetésre, hogy sok baloldali tart a Fidesz esetleges kétharmados győzelmétől, mert akkor módosíthatják majd az alkotmányt, a pártelnök azt mondta: "nem készülök kétharmados győzelemre. Ha jön, nem fogok félreugrani vagy megijedni".

Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon van legalább negyven olyan választókörzet, ahol más, mint az MSZP, még sohasem nyert. Orbán szerint a baloldalnak meg kell tanulnia azt a leckét, hogy ha rosszul teszi a dolgát, akkor nemcsak a mérsékelt ellenzék malmára hajtja a vizet, hanem a radikálisok is kapnak szavazókat a szocialistáktól.