276 bűnös településre koncentrál a rendőrség

Vágólapra másolva!
Hét megyében van az a 276 település, amely az átlagosnál veszélyeztetettebb. Ezeken a teleüléseken az átlagosnál több bűncselekmény fordul elő - közölte az MTI-vel a rendőrség. A veszélyes településekről Bencze József országos rendőrfőkapitány már az Országgyűlés rendészeti bizottsága előtt is beszélt.
Vágólapra másolva!

Hét megyében van az a 276 település, amely az átlagosnál veszélyeztetettebb, és ahol ezért sűrűbben járőröznek a rendőrök - tudta meg az MTI az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK).

A 276 település 10 rendőrkapitányság - Siklós, Miskolc, Ózd, Dunaújváros, Debrecen, Berettyóújfalu, Heves, Karcag, Záhony és Nyírbátor - területéhez tartozik. A rendőrség azért ezeket a területeket választotta ki, mert itt bizonyos bűncselekménytípusok - a garázda jellegű cselekmények, a testi sértések, vagyon elleni bűncselekmények, közlekedési szabálysértések - száma az átlagosnál magasabb.

Az MTI azért kereste meg a rendőrséget, hogy Bencze József országos rendőrfőkapitány a héten az Országgyűlés rendészeti bizottságának ülésén arról beszélt, 276 olyan település van Magyarországon, amelyek az átlagosnál veszélyeztetettebbek. Ezeken a településeken ezért sokkal többet járőröznek majd.