Nem dobtak Molotov-koktélt a rakamazi házra

Vágólapra másolva!
Senki nem dobott Molotov-koktélt februárban Rakamaz egyik házára, bár februárban ilyen támadás miatt riasztották a rendőröket a településre. Kiderült, hogy elektromos áram okozhatta a tüzet. A nyomozást megszüntette a Szabolcs megyei rendőrség.
Vágólapra másolva!

Bár februárban azzal riasztották Rakamazra a rendőrséget, hogy a település egyik házára valakik Molotov-koktélt dobtak, a rendőrség kiderítette, hogy nem történt ilyen támadás - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség. Azt még vizsgálják, hogy félrevezették-e a hatóságokat, vagy hamis tanúságot tett valaki. A nyomizást megszüntették.

Február 9-én reggel tettek bejelentést a rendőrségen arról, hogy az éjszaka feltehetően Molotov-koktélt dobtak egy rakamazi lakóház falára, de senki nem sérült meg. Az ügyben kisebb kárt okozó rongálás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.

Az adatgyűjtés, a tanúvallomások és az igazságügyi tűzvédelmi szakértő megállapításai azonban nem támasztották alá a bejelentést. A szakvélemény alapján a tűz nem lehetett Molotov-koktél következménye, azt valószínűleg elektromos áram okozta - közölte a rendőrség. Bár üvegdarabokat is találtak a ház tövében, azokat sem dobhatták az utcáról.

A megyében korábban már történt hasonló eset: 2008. november 20-án hajnalban egy bejelentés szerint ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak egy pusztadobosi családi ház udvarára, és elhelyeztek ott egy Meghaltok! feliratú kartontáblát. A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, mivel a szakértői vizsgálat kiderítette, hogy a tűz nem keletkezhetett a család vallomásaiban szereplő módon. Az ügyben az egyik bejelentő felesége valótlan vallomást is tett, ezért hamis tanúzás miatt eljárás indult ellene.