Megsértette Orbánék jó hírnevét a Jobbik

Vágólapra másolva!
Pert nyert Orbán Viktor, Áder János és Pokorni Zoltán a Jobbikkal szemben jó hírnevük megsértése miatt. A fideszes politikusokról egy internetes hírlevélben azt állították, hogy titkos izraeli-magyar megállapodást írtak alá. A Jobbiknak bocsánatot kell kérnie, az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Megsértette három vezető fideszes politikus, Orbán Viktor, Áder János és Pokorni Zoltán jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait a Jobbik Magyarországért Mozgalom - ezt mondta ki a Fővárosi Bíróság csütörtökön elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Az ítélet szerint a Jobbik azzal sértette meg a fideszes képviselők jó hírnevét, hogy egy a "felelősségi körében megjelent" internetes hírlevél egyik idei számában megjelent írásban azt híresztelte: a három politikus a Fidesz nevében 2004 áprilisában titkos magyar-izraeli megállapodás aláírásán vett volna részt.

A bíróság a Jobbikot eltiltotta a további jogsértéstől, kötelezte, hogy a hírlevél következő számában elégtételképpen kommentár nélkül közölje az ítéletet, és fejezze ki sajnálkozását. A bíróság a Jobbikot arra is kötelezte, hogy mindhárom felperesnek fizessen egyenként 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést.