Vágólapra másolva!
Hátulról Lengyel Zoltán független képviselő autójába rohant egy börtönőr kocsija, a képviselőnek megsérült a nyakcsigolyája. A politikusnak, akit májusban felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, nyakmerevítőt kell hordania.
Vágólapra másolva!

Autóbalesetben megsérült Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselő nyakcsigolyája kedden. "Vidéken élő anyósomhoz tartottunk a feleségemmel, amikor a Fejér megyei Sárbogárdon, az egyik zebra előtt lassítottam és megálltam, átengedtem egy kerékpárját toló gyalogost" - mondta a Független Hírügynökségnek Lengyel Zoltán. "A zebra előtt állva, hátulról egy másik autó a csúszós úton nem tudott megállni és hátulról az autónkba rohant, ekkor bicsaklott hátra a nyakam"

A mögötte érkező autót egy börtönőr vezette, aki éppen munkába sietett. A politikust egy szolgálaton kívüli tűzoltó elsősegélyben részesítette, majd a mentők Székesfehérvárra vitték a kórházba. A röntgenfelvétel nem mutatott ki törést vagy repedést, így saját felelősségére hazament. Az ellátás után a rendőrök kérésére megfújta a szondát, alkoholt nem ivott, mielőtt autóba ült volna. "Július 2-áig nyakmerevítőt kell viselnem, akkor egy MRI vizsgálatot végeznek majd az orvosok. Egyelőre ülni nem, csak feküdni és állni tudok, és az autóm hátulja is teljesen összetört, így egyelőre nem tudok dolgozni" - mondta Lengyel Zoltán.

Lengyel Zoltánt nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték májusban felfüggesztve hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt. 2007. július 8-án késő este a budai Vár alatti alagút kijáratánál Lengyel (aki akkor a Fidesz országgyűlési képviselője volt) megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt. Az intézkedésre a rendőrök szerint azért volt szükség, mert az autót vezető képviselőnél nem voltak személyes iratok.