Vágólapra másolva!
Másodfokon egy év felfüggesztett szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélték adócsalásért Sas Józsefet, a Mikroszkóp Színpad igazgatóját szerdán. Sas a vádirat szerint több tízmilliós jövedelmet nem vallott be, és így nem fizette meg utána az adót.
Vágólapra másolva!

Sas Józsefet, a Mikroszkóp Színpad igazgatóját a Fővárosi Ítélőtábla szerdán másodfokon egy év felfüggesztett szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte adócsalásért - jelentette a Független Hírügynökség.

A Mikroszkóp Színpad igazgatóját adócsalás miatt a Fejér Megyei Bíróság tavaly márciusban első fokon egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Sas a vádirat szerint 1998 és 2001 között több tízmilliós jövedelmet nem vallott be, és sokmilliós adót nem fizetett be.

Sas József májusig az MTI szerint a teljes adóhiányt befizette az adóhatóságnak. A színész az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét, és azt mondta: nem tudott adófizetési kötelezettségéről, illetve amikor arról tudomást szerzett, eleget tett annak. Az elsőfokú ítélet ellen Sas felmentésért fellebbezett, a vádhatóság súlyosítást kért, így került az ügy a másodfokon eljáró ítélőtábla elé.