Bankrablás volt az Üllői úton

Vágólapra másolva!
Késsel rabolt bankot egy férfi szerda reggel 10 óra előtt néhány perccel az Üllői út és az Ecseri út sarkán Budapesten. Személyi sérülés nem történt, a férfi a zsákmányolt pénzzel együtt elmenekült. Szintén szerdán egy kecskeméti csemegeüzletet próbált meg kirabolni egy férfi, de megzavarták, ezért elmenekült.
Vágólapra másolva!

Bankrablás történt Budapesten az Üllői út és az Ecseri út sarkán szerda délelőtt, a bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

Az [origo]-nak az ORFK sajtóosztályán azt mondták, hogy szerda reggel 9.50 körül egy kb. 175 centiméter magas, normál testalkatú, rövid barna hajú, napszemüveges férfi lépett be a pénzintézetbe egy kést tartva kezében. A késsel megfenyegette a biztonsági őrt, elvette szolgálati fegyverét, amellyel a pénztároshoz lépett, és készpénz átadására szólította fel. A pénztáros engedelmeskedett a felszólításnak.

A bankban található másik biztonsági őr ekkor lépett ki egy hátsó helyiségből, és figyelmeztető lövést adott le a föld felé. A lövedék a bejárati ajtó keretében állt meg. A rabló nem lőtt vissza, a zsákmányolt fegyverrel és a pénzzel együtt gyalog elmenekült a helyszínről. A zsákmányolt pénz értékét vizsgálja a rendőrség. A BRFK rablási osztálya nagy erőkkel keresi a férfit.

Ugyancsak szerdán sikertelenül próbált meg kirabolni egy kecskeméti csemegeüzletet egy férfi. A férfit megzavarták, amikor fegyvernek látszó tárggyal a bevételt követelte a Nyíri úti üzletben, ezért zsákmány nélkül menekült el a helyszínről. A rendőrség várja a szemtanúk jelentkezését.