Véget ért a kormányellenes tüntetés

Vágólapra másolva!
Több ezren vettek részt a Civil Összefogás Fórum kormányellenes tüntetésén. A tömeg a Hősök terén kezdett gyülekezni, majd fél hatkor elindult az Andrássy úton a Parlament irányába. A menet nem jutott el a Kossuth térig, a rendőrök ugyanis kordonokat emeltek az Alkotmány utca végén. A demonstráció az Alkotmány utca-Kossuth tér torkolatánál ért véget  fél nyolc körül. A megmozduláson rendbontás nem történt.
Vágólapra másolva!

Véget ért a Civil Összefogás Fórum kormányellenes demonstrációja vasárnap este fél nyolc körül az Alkotmány utca-Kossuth tér torkolatánál. Az időközben néhányszáz fősre apadt tömeg a környező utcákon keresztül elindult hazafelé, a szervezők pedig elkezdték elbontani a színpadra felépített technikát - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A Hősök teréről indult felvonulással egybekötött megmozduláson rendbontás nem történt, a rendőröknek nem kellett beavatkozniuk.

A Hősök teréről az Alkotmány utcáig

Vasárnap délután négy órakor kezdődött a Civil Összefogás Fórum kormányellenes demonstrációja a fővárosi Hősök terén, eleinte pár százan lehettek, majd pedig pár ezresre bővült a tömeg.

A demonstrálók a Hősök teréről indultak, és az Andrássy, illetve a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül, majd az Alkotmány utcán át vonultak a Parlamenthez. A Kossuth térig azonban nem juthattak el, a rendőrök ugyanis kordonokat emeltek az Alkotmány utca végén.

Tarlós: Félreérthetetlen üzenet az EP-választás

"A szocialisták és a liberálisok nem hajlandók tudomást venni az emberek akaratáról, az európai parlamenti választásokon azonban újabb félreérthetetlen üzenetet kaptak" - mondta a demonstráción Tarlós István. A Polgári Szociális Bázis alapítójaként felszólaló politikus hangsúlyozta: az egy hete elért eredménnyel a Fidesz-KDNP-nek kétharmados többsége lenne a parlamentben.

Tarlós István szerint az MSZP közepes párttá zsugorodott, és az újonnan létrejött radikális nemzeti vonal vetélytársává vált. Az SZDSZ pedig lényegében kiradírozta magát kétszázalékos eredményével, a Munkáspárt vetélytársa lett. Tarlós István beszélt arról is, hogy Magyarország nem táptalaja a rasszizmusnak, csak az elkeseredettségnek.

"Döntsön a Nép!"

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a kormányellenes demonstráció résztvevői nyugodtan figyelték az ideiglenes színpadon felszólalókat, a tömegben sok magyar zászlót, illetve néhányan árpádsávos, valamint jobbikos lobogót lehetett látni.

A felvonuláson ezrek vettek részt, a tömeg a vonuláskor elfoglalta a teljes Andrássy utat és az egyik szervízutat is.

A felvonulókat egy ideiglenes színpadként is használt teherautó vezette fel. A jármű mögött egy transzparenst vittek, melyen a "Utolsó figyelmeztetés! Döntsön a Nép!" felirat volt olvasható. A Független Hírügynökség összefoglalója szerint a menet elején és végén rendőrök voltak, akik folyamatosan zárták le a forgalmas utat az autósok előtt.

Áprilisban is tüntettek

A Civil Összefogás Fórum már április elején is szervezett egy tüntetést a fővárosban, az akkori tüntetésen az MTI szerint mintegy 25 ezren gyűltek össze, a szervezők szerint pedig ennél is többen, több mint ötvenezren jelentek meg.

A tömeg akkor is az előre hozott választásokért tüntetett, Makovecz Imre, az egyik főszervező azt mondta a jelenlévőknek, hogy ha nem lesz hatása a demonstrációnak, akkor újabb megmozdulást szerveznek, hogy kiköveteljék az új választást. A tudósítók szerint sokan érkeztek erre a demonstrációra is az elmúlt évek kormányellenes tüntetésein állandó kellékké vált árpádsávos, illetve jobbikos zászlókkal is.