MSZP 2.0-át építenének a neten a szocialisták

Vágólapra másolva!
Az MSZP innovációs és informatikai tagozata szombaton azzal az ötlettel állt elő, hogy az internet segítségével újítsák meg és szervezzék újra a pártot. A tagozat elnöke azzal érvelt, hogy szerinte részben az internetes lehetőségek kihasználásának köszönhette a Jobbik is a sikerét. A javaslatot a július 4-i kongresszuson akarják elfogadtatni.
Vágólapra másolva!

Az MSZP innovációs és informatikai tagozata azt javasolja a július 4-i kongresszusnak, hogy fogadja el a párt megújításának "MSZP 2.0"-ás verzióját - jelentette be a tagozat elnöke, Baja Ferenc a testület szombati ülése után Budapesten. Az MSZP 2.0 Baja szerint olyan internetes közösségi tér lenne, amely a közösségeket aktívan tervező, létrehozó és azokban résztvevő baloldaliakat fogná össze. Ez a a párt egészének, a kommunikációjának és az intézményrendszerének a megújítását is jelentené az informatikai tagozat szerint: ehhez új alapszabály, új eljárások bevezetése kell, a pártvezetésnek pedig oda kell figyelnie tagjai és szimpatizánsai véleményére.

A 2.0-ás verzióról kiosztott háttéranyag szerint a megújulás technikai alapfeltétele a pártmunka teljes internetesítése. Emellett át kell alakítani a pártirányítás minden szintjét, a "kulcs-döntéshozóknak" nem a napi ügyeket kell kezelniük, hanem stratégiát kell megfogalmazniuk, az 1.0-ás "utólagos problémakezelés" helyett a 2.0-ás, helyi szintekre kihelyezett "problémamegelőzésre" van szükség - olvasható az anyagban. Az új alapelv része lenne az is, hogy mindenki olyan mértékben tagja a pártnak, amennyit tesz érte.

Baja a sajtótájékoztatón a Jobbikkal példálózott. Azt mondta, hogy a Jobbik használta fel legjobban az internetet saját maga megszervezésére, és ez a módszer is hozzájárult a sikerükhöz.