Feljelenti az LMP a Centrum Kft-t

Vágólapra másolva!
Feljelentést tett a Centrum Parkoló Rendszer Kft. pénzügyei miatt az LMP. A párt azt kifogásolja, hogy milliárdos különbség van a cégbíróságnál megtalálható, illetve a fővárosi közgyűlés elé került bevételi adatok közt.
Vágólapra másolva!

Hamis közérdekű adat közzététele miatt feljelentést tett az ügyészségen a Lehet Más a Politika (LMP) a Centrum Parkoló Rendszer Kft. pénzügyeivel kapcsolatban. A párt szerint a parkolási társaság mérlegadatait valaki manipulálta, hiszen jelentős különbség van a cégbíróságon hozzáférhető beszámolók és az önkormányzati tulajdonú Parking Kft. által készített közgyűlési előterjesztés számai közt.

A cégbírósági adatok szerint 2007-ben 5,6 milliárd forint volt a cég bevétele a fővárosi közgyűlés elé került előterjesztés szerint csak 3,2 milliárd. Hasonló eltérés van a 2006-os adatoknál is: a cégbíróságon fellelhető mérleg szerint a cég 4,7 milliárdot forgalmazott, az előterjesztés szerint viszont csak 3,5 milliárd.

Az LMP szerint lehetséges, hogy a Centrum Parkolási Kft. azért manipulálta az anyagokat, hogy így érveljen a parkolási díjak emelése mellett, illetve úgy tűnjön, hogy bevételének a valóságosnál nagyobb hányadát fizeti be az önkormányzatok kasszájába. A párt közleménye szerint a Lát-Kép Egyesület által a Centrum ellen indított perben már kiderült, hogy a közterületi parkolási bevételek közérdekű adatok, így azok meghamisítása bűncselekmény.

Az [origo] megkereste a Centrumot, de ott azt közölték, a cég vezetői házon kívül vannak, és visszahívást ígértek. A Centrum Parkoló Rendszer Kft-t a Centrum Parkolási Kft. hozta létre, amelyet a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása, vagyis a VI., VII., VIII., kerületi önkormányzatok, és ma már ide tartozik az I., II., XI., és a XII. kerület is. A pénzt az autósoktól a Centrum Parkoló Rendszer Kft. szedi be.