Vágólapra másolva!
Két év felfüggesztett börtönt kapott az a 80 éves asszony, aki az unokájának segített drogot csempészni Dél-Amerikából Magyarországra. Az első rendű vádlott12 év letöltendő fegyházbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság pénteken azt a 80 éves asszonyt, aki unokájának segített drogot csempészni Dél-Amerikából Magyarországra, az ügy további vádlottjait is hosszabb-rövidebb ideig tartó elzárásra ítélte a bíróság.

Összességében csaknem 64 évnyi, fegyházban, illetve börtönben letöltendő - részben felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte pénteken első fokon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság a miskolci drogcsempészeket.

Az első rendű vádlottat 12 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a bírói tanács, nyolcvanéves nagymamája - aki egy dél-amerikai országból csempészett drogot Európába - pedig két év felfüggesztett börtönt kapott. A vádlottak Peruból, Bolíviából, Ecuadorból, Chiléből és Venezuelából csempésztek drogot Európa több országába.

A tizenkét vádlottal szemben jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés bűntette volt a vád, amelyet többen bűnszervezet tagjaként követtek el, a vádlottak többségét vagyon-elkobzással is sújtották.