Rendőrök mentettek ki két bezárt albérlőt

Vágólapra másolva!
Rendőrök szabadítottak ki egy lakásból két albérlőt, akiket a velük vitában álló ingatlantulajdonos zárt be. A férfi vaspánttal és lakattal zárta be a párt, épp akkor, amikor az egyik albérlő telefonon beszélt a rendőrséggel.
Vágólapra másolva!

Személyi szabadság megsértése miatt indított eljárást a rendőrség egy sáregresi férfi ellen, aki bezárta albérlőit. A férfi a lakásának egy részét adta albérletbe egy nőnek és élettársának, akiktől fizetségként betegápolást kért - számolt be a történtekről a R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szerint az ingatlantulajdonos vélhetően nem volt elégedett a pár szolgáltatásával, mert idővel pénzt is kért tőlük. Az albérlők szerint azonban a férfi zaklatta őket, és ezért panaszt is tettek a rendőrségen - közölte a szóvivő. A bezárás is épp a panasztétel közben történt. Amíg az asszony telefonon a rendőrségi ügyelettel beszélt, hangos kalapálást lehetett hallani, de sem az albérlők, sem a rendőrök nem sejtették, hogy a főbérlő a beszélgetés idején éppen egy vaspántot szerel fel a bejárati ajtóra - mondta a szóvivő.

A kiérkező rendőrök már lakattal lezárt ajtót és bezárt albérlőket találtak a helyszínen. A főbérlő azt mondta, azért zárta be őket, mert úgy "hamarabb kiköltöznek" - közölte a rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy a párt végül a rendőrök szabadították ki. Őket tanúként, a főbérlőt gyanúsítottként hallgatták ki - mondta a szóvivő.