A bíróság szerint is kampánycsendsértő Kovács László tévés taxizása

Vágólapra másolva!
A Legfelsőbb Bíróság szerint is kampánycsendsértő volt, hogy az európai parlamenti választás napján Kovács László egykori MSZP-elnök, jelenlegi uniós biztos szerepelt az MTV egyik műsorában. Ezért a bíróság jóváhagyta a választási bizottság döntését.
Vágólapra másolva!

Helyben hagyta csütörtökön a Legfelsőbb Bíróság (LB) az Országos Választási Bizottság (OVB) határozatát, mely szerint kampánycsendet sértett a Magyar Televízió Euro-taxi című műsora. Az európai parlamenti választás napján sugárzott műsorban Kovács László, az MSZP volt elnöke, az Európai Bizottság jelenlegi adó- és vámügyi biztosa volt a vendég.

A LB az MTI-hez csütörtökön anonimizáltan juttatta el jogerős döntését, a választási bizottság határozatai között azonban fellelhető a bíróság által vizsgált határozat, amelyből kiderül, hogy a Kovács Lászlóval készült interjú miatt állapított meg kampánycsendsértést a testület.

A műsor miatt a fideszes Nyitrai Zsolt jelentett be kifogást, mert szerinte a volt szocialista külügyminiszter személye oly módon forrt össze a választáson induló MSZP-vel, hogy megjelenése egy országos műsorszolgáltató műsorában egyértelműen a párt népszerűsítését szolgálja, vagyis kampánytevékenységet valósított meg.

Az OVB a kifogásnak helyt adott, megállapította a kampánycsendsértést, ezt a határozatát hagyta helyben az LB.

Kovács László korábban azt mondta, a kampánycsendsértést nem ő, hanem az MTV követte el, mert nincs befolyása arra, mikor kerül adásba a vele korábban felvett interjú.