Felfüggesztettet kapott az agresszív nyolcadikos

Vágólapra másolva!
Másfél év felfüggesztett fogházra ítéltek egy nyolcadikos szegedi fiút, aki 28 centis csavarral sebesített meg egy férfit. Korábban bosszúból bezárt egy idős asszonyt egy szeméttárolóba, később pedig ököllel megütötte.
Vágólapra másolva!

Másfél év, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság azt a szegedi általános iskolást, aki tavaly egy 28 centiméteres csavarral súlyosan megsebesített egy 75 éves férfit. Az ítélet jogerős, a fiú büntetését három év próbaidőre felfüggesztette a bíró.

A csavaros támadás 2008 júniusában történt. Egy panelfelújítás miatt felállványozott háznál történt az incidens, a 15 éves fiú egy lakótelepi játszótérről tartott hazafelé a barátaival. Beleállt egy kötélen függő vödörbe, és megpróbálta felhúzni magát, de ez nem sikerül: nagy robajjal leesett.

A zajra kijött a közeli garázsból egy 75 éves férfi, és kérdőre vonta az iskolásokat. Szóváltás alakult ki, a férfi ezután megfogta egyikük biciklijét, és elkezdte tolni a garázs felé, mondván, majd a kiérkező rendőröktől visszakapják. A most elítélt fiú ezen annyira feldühödött, hogy felkapott egy 28 centiméteres állványrögzítő csavart, és három-négy méterről az idős férfihez vágta.

A csavar több centiméter mélyen a férfi bordái alá fúródott. A hasüregén kívül a mája is megsérült, ezért mentők vitték kórházba, ahol meg kellett műteni. A szakértői vélemény szerint a szennyezett tárgy okozta sérülés a fellépő fertőzés miatt akár halálos is lehetett volna, ha a férfi nem kapott volna megfelelő orvosi ellátást.

A nyolcadikos fiú nem először viselkedett agresszíven: néhány héttel korábban egy veszekedés miatt egy idős asszonyt és egy kisfiút bezárt egy szeméttárolóba. A bejárat elé egy teli szemetes konténert tolt, a két embernek csak negyedóra múlva sikerült kiszabadulnia. Az idős nő ezután bepanaszolta a fiút az iskolája igazgatójánál. Pár nap múlva bosszút állt emiatt a 15 ées fiú, mert amikor meglátta a buszon az asszonyt, ököllel hátulról fejbeverte. Csak könnyű sérülést okozott, de az idős nő egy éve pszichiátriai kezelésre szorul - derül ki a vádiratból.

A bíróság mindezek miatt életveszélyt okozó testi sértés, aljas indokból elkövetett testi sértés és személyi szabadság korlátozása bűntettében mondta ki bűnösnek a fiút.