Jól vannak a szombathelyi influenzagyanús betegek

Vágólapra másolva!
Jól van az a négy beteg, akiket azért szállítottak a szombathelyi kórházba, mert feltételezhető volt, hogy az új típusú influenzával fertőződtek meg. A két ausztrál állampolgárról kiderült, hogy nem voltak influenzások, a Fülöp-szigeteki házaspár tesztjei pedig szerdára lesznek meg.
Vágólapra másolva!

Jól van, és el is hagyta a kórházat az a négy beteg, akiket új típusú influenza gyanújával szállítottak a szombathelyi Markusovszky Kórházba - közölte az [origo]-val Schneider Ferenc, a kórház fertőzőosztályának vezetője.

Két ausztrál - magyarországi rokonlátogatásra érkező - beteget vasárnap szállítottak a Vas megyei kórházba. Schneider szerint az Országos Epidemiológiai Központ vizsgálatai azt állapították meg, hogy a két beteg nem új típusú influenzában szenvedett, sőt nem is influenzásak voltak.

Hétfőn ugyancsak új típusú influenza miatt szállítottak a szombathelyi kórházba egy a Fülöp-szigetekről érkező, Sárváron dolgozó házaspárt. A házaspár tesztjeinek eredménye szerdára lesz meg - közölte a főorvos.

Magyarországon eddig három esetben diagnosztizálták az új típusú influenzát. Egy New Yorkból hazatért, a fővárosi Szent László Kórházban kezelt férfinál június 1-jén mutatták ki a H1N1-es típusú új influenzavírust. Az előző két magyarországi fertőzött hamar felgyógyult a betegségből. Május 30-án egy New Yorkból hazatért magyar férfinál, május 28-án pedig egy ugyancsak New Yorkból érkező brazil állampolgárban fedezték fel az új influenzát.

A WHO június 8-i adatai szerint az új típusú influenza a világ 73 országában eddig 25 288 megbetegedést okozott, közülük 139 eset végződött halállal.