Tucatnyi embert mentettek ki a Balatonból hétvégén

Vágólapra másolva!
Gumicsónakkal elsodródott gyerekeket, kit-szörföst és hajóst is mentettek a vízirendészet emberei hétvégén a Balatonon. Egy hajósnak kétszer is segíteni kellett, mert szombaton zátonyra futott, vasárnap pedig viharba került.
Vágólapra másolva!

Tizenkét embert, köztük elsodródott gumicsónakos gyerekeket mentettek ki a Balatonból a hétvégén a vízi rendőrök - közölte Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője hétfőn. A szeles, viharos időjárás miatt fokozott felügyeletet ellátó vízi rendőrök igyekeztek mindenkit időben figyelmeztetni, de így is bőven akadt munkájuk - tette hozzá.

Egy szlovén kite-szörfös, vagyis ernyővel szörföző férfi Badacsonynál került bajba az erős szél miatt. Egy férfi a segítségére indult egy kis vitorlással, de végül mindketten mentésre szorultak a parttól mintegy másfél kilométerre. A szél Fonyód felől két gumicsónakázó gyereket sodort a tó közepe felé, de időben észrevették és kimentették őket. Zamárdi előtt felborult egy dél-afrikai fiú hajója, őt is a vízi rendőrök húzták ki a vízből.

Olyan is volt a vízirendészet tájékoztatása szerint, akit két nap alatt kétszer mentettek ki: szombaton azért, mert hajójával homokzátonyra futott, vasárnap pedig, amikor a viharban irányíthatatlanná vált a vízi járműve.