Vágólapra másolva!
Ha kell, együttműködik a Fidesszel, sztrájkokat szervezne és a politikai paletta átalakulásaként értékeli az EP-választásokat a Jobbik - mondta Vona Gábor pártelnök. Vona szerint a Jobbiktól senkinek nem kell félnie, akiknek viszont félnivalójuk van, azok jobb is, ha félnek.
Vágólapra másolva!

A Jobbiktól Magyarországon senkinek nem kell félnie, aki tisztességes és aki nem prédának tekinti az országot - mondta az [origo]-nak Vona Gábor, a Jobbik elnöke az EP-választás eredményéről. Hozzátette azonban azt is, hogy akik ki akarják rabolni az országot, azok féljenek is.

Vona kijelentette: az új erő a Jobbik, a párt választási szereplése az elmúlt 20 év legnagyobb politikai eredménye. Szerinte a választás egyik legfontosabb tanulsága, hogy összeomlott a Fidesz egy a tábor, egy a zászló jelszóra épülő stratégiája. Átalakult a magyar politikai paletta, megalakult a nemzeti tábor - mondta.

A választások eredményének megismerése után azt mondta, tüntetéseket és sztrájkokat kívánnak szervezni a demokratikus keretek betartásával. A kormány leváltása is céljaik között van, amihez együtt kéne működniük a Fidesszel, aminek érdekében hajlandó lépéseket tenni - jelentette ki Vona.

A párt kedden dönt arról, hogy Morvai Krisztina listavezetőn és Balczó Zoltánon kívül ki lesz a harmadik jobbikos képviselő az EP-ben. A Jobbik EU-szkeptikus frakcióba akar belépni, de Vona nem zárta ki azt sem, hogy a Néppártot erősítik majd.