Orbán: Az eredmény magáért beszél

Vágólapra másolva!
Összefogtak a magyarok a változás érdekében - mondta az eredmények közzététele után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Az ellenzéki pártra 56,4 százalék szavazott, így 14 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. A pártelnök az [origo] kérdésére nem akarta kommentálni a Jobbik választási eredményét.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke minden magyar képviselőnek gratulált, aki az EP-be jutott. A magyaroknak lesz szavuk, és a szavuknak lesz súlya" - mondta a határon túli magyarok által bejuttatott képviselőkre utalva.

56 százalék, az az eredmény magáért beszél, soha nem volt ilyen - mondta Orbán, többször megnyomva az "56 százalék" szavakat. Negyven százalékot vertünk a másodikra - tette hozzá. Szerinte az eredmény azt jelzi, hogy a magyarok összefogtak a változás érdekében, "egyszerre szólaltak meg, és mondták azt, hogy elég".

A dolgok nem mehetnek úgy tovább Magyarországon, ahogy eddig mentek. Az ország azt követeli a szocialistáktól, hogy ne álljanak többé a változás útjába - szerinte ezt üzeni az eredmény. "Ennek az eredménynek az erejével fogjuk megváltoztatni Magyarországot" - mondta.

Beszéde után az [origo] megkérdezte Orbán Viktort, mit szól a Jobbik által megszerzett három mandátumhoz. "Ehhez nem szólok semmit, csak annyit mondok, hogy a Fidesz 56 százalékot szerzett" - válaszolta a pártelnök. Deutsch Tamás sem akart nyilatkozni a témában, Pokorni Zoltán pedig azt mondta, hogy hétfőn lesz elnökségi ülés, ahol részletesen tárgyalnak a választásról, vasárnap este ugyanis csak röviden beszéltek a történtekről.