Dávid: Boldog vagyok és aggódom is

Vágólapra másolva!
Dávid Ibolya, az MDF elnöke örül, hogy pártja az előrejelzések ellenére elérte az ötszázalékos küszöböt, ugyanakkor aggódik a Jobbik térnyerése miatt. A párt eredménye alapján egy képviselőt - Bokros Lajost - küldhet az Európai Parlamentbe.
Vágólapra másolva!

Az MDF székházában óriási üdvrivalgással fogadták a politikusok az eredményt. Ezután az összes listán szereplő jelölt felsorakozott az emelvényen. "Egyszerre vagyok boldog és aggódom is" - mondta tíz óra után Dávid Ibolya, az MDF elnöke. Az eredményt megköszönte Magyarországnak, a magyar választóknak, Habsburg Györgynek és Bokros Lajosnak, valamint az MDF tagjainak.

"Az MDF sikere az őszinteség, a józanság sikere" - mondta beszédében. "Azt tudjuk ígérni, hogy az MDF nem álmokból, indulatokból és gyűlöletből akar politizálni". Beszédében egy ponton huhogóknak nevezte azokat, akik alábecsülték az MDF-et, és azt jósolták, hogy nem éri el az ötszázalékos küszöböt. Az az érzésem, hogy ez már-már manipulatívnak számít - tette hozzá.

Azt viszont hangsúlyozta, hogy a Jobbik térnyerése miatt aggódik. Az MSZP-vel és a Fidesszel szemben két erő létezik, a Jobbik és az MDF - tette hozzá. A pártelnök tudósítónk szerint nagyon határozottan beszélt, de a lába folyamatosan remegett, a mögötte álló Bokros Lajos pedig közben sokszor összeharapta a száját, így próbálva elrejteni a mosolygást.

Dávid után Bokros mondott beszédet, szerinte a választás a szavazók sikere. A részvétel azt mutatja, hogy az európai intézményekbe vetett hit nem csökkent. "Minden erőmmel, minden tudásommal, minden tapasztalatommal azon leszek, hogy Magyarország lehetőségeit kitágítva erejét növeljem az EU-ban" - fogalmazott, hozzátéve: erkölcsi kötelességének fogja érezni, hogy megszolgálja a bizalmat.