Egymásra mutogatnak a pártok a listavezetői vita elmaradása miatt

Vágólapra másolva!
A Fidesz visszalépett, az MSZP-nek pedig további javaslatai lettek volna, így elmarad az EP-listavezetők pénteki vitája, amelyet az MTV sugárzott volna. A két párt egymást okolja a vita elmaradásáért. Bokros Lajos, az MDF listavezetője közölte: péntek délben ennek ellenére vitára várja a listavezetőket.
Vágólapra másolva!

A pártok egyezségének hiányában nem lesz listavezetői vita a Magyar Televízióban (MTV) - olvasható az MTV szerda esti közleményében.

A köztévé szerint az Európai Parlamenti választáson induló nyolc párt kampánystábja szerda reggel egyeztetett arról, hogy a pártok listavezetői péntek déltől másfél órában, három témakörben vitatkoznak az MTV egyik stúdiójában. A felvételt aznap este 22.00 órától vágatlanul sugározta volna az MTV.

A pártok abban maradtak, hogy szerda 17.00 óráig értesítik az MTV-t, elfogadják-e a feltéteket. Hat párt - az SZDSZ, az MCF Roma Összefogás Párt, a Munkáspárt, a Jobbik, a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt, az MDF - elfogadta az feltételrendszert. A Fidesz viszont azt jelezte, hogy számára a feltételek nem megfelelőek, ezért a részvételét lemondták. Az MSZP pedig arról tájékoztatta az MTV-t, hogy további kérései vannak a műsorral kapcsolatban.

Nyakó István, az MSZP szóvivője azt mondta: felháborító és megdöbbentő, hogy a Fidesz mondvacsinált indokokkal nem hajlandó részt venni a vitában. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pedig azt közölte: rendkívül sajnálja, hogy a szocialisták megfutamodtak a listavezetői vita elől.

Az MDF felháborítónak tartja, hogy Schmitt Pál, a Fidesz EP-listavezetője visszalépett a Bokros Lajos, az MDF listavezetője által kezdeményezett vitától - mondta az MTI-nek Herényi Károly MDF-es politikus.

Az MDF eredetileg szerdára tervezte a vitát, amelye a Fidesz miatt módosítottak péntekre - mondta Herényi. A politikus szerint Bokros ennek ellenére pénteken 12 órakor, a Vista Rendezvényközpontban várja azokat a listavezetőket, akik hajlandóak vitát folytatni - mondta Herényi.

A Duna Televízió szerda este közölte: fenntartják keddi ajánlatukat egy ilyen vita megrendezésére. Bokros Lajos még május 11-én hívta vitára az EP-választáson induló pártok listavezetőit.