Csütörtökön kezdődnek a szóbeli érettségik

Vágólapra másolva!
Az emeltszintű feleletekkel megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák csütörtökön. Miután a tanulók levizsgáztak 87 emeltszintű tárgyból, június 15-től következnek a középszintű szóbelik is.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön megkezdődnek az idei érettségi szóbeli vizsgái. A diákok hat napon keresztül emelt szinten vizsgáznak, majd június 15-26 között tartják a középszintű szóbeliket - közölte az oktatási tárca szerdán.

Az érettségizők emelt szinten 87 vizsgatárgyat választottak, minden tárgyból van szóbeli vizsga is. A szóbeliket 166 vizsgahelyszínen, 1754 tantárgyi bizottság előtt tartják.

Az emelt szintű vizsgákat az Oktatási Hivatal szervezi, a szóbeli tételeket is a hivatal készítteti el és juttatja el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz, melyeknek elnökét és tagjait szintén az Oktatási Hivatal bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét a tantárgyi bizottság mindhárom tagja egyéni értékelőlapon külön minősíti, majd ezek egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak. A tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állít ki minden vizsgázóról, amelyet megküld az érettségi vizsgabizottság részére.