Vágólapra másolva!
Akár életfogytig tartó börtönt is kaphatnak azok a molotov-koktélos támadók, akik szombaton sikertelenül próbáltak felgyújtani egy családi házat Borsod megyében. A támadókat a rendőrség egy nappal a bűncselekmény után elfogta.
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség azokat a molotov-koktélos támadókat, akik szombat hajnalban megpróbáltak felgyújtani egy házat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőváralján. A rendőrök szerint a két helyi fiatal egy kocsmai verekedést akart gyújtogatással megbosszulni.

A gyanú szerint a 19 és 20 éves fiúk május 30-án hajnali 4 órakor dobtak molotov-koktélt a családi házra, az épület azonban nem égett le. Csak egy fa ablakkeret kapott lángra, amit a ház tulajdonosa még időben eloltott. A támadás idején a tulajdonossal együtt öten voltak a házban, közülük kettő gyerek.

A rendőrség egy nappal a bűncselekmény elkövetése után, vasárnap vette őrizetbe a gyanúsítottakat, és indítványozta előzetes letartóztatásukat. A két férfit társtettesként, több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják. Ilyen bűncselekményért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is lehet adni - áll a rendőrség keddi közleményében.