Budaházy is képbe került a meghiúsított merényletek kapcsán

Vágólapra másolva!
Budaházy Györggyel is jó kapcsolatot ápolt az az április elején elfogott gyanúsított, aki rendőrség szerint a merényletre készült egy szocialista képviselő ellen - írja a Magyar Nemzet. A gyanúsított ezt tagadja, és csak annyit ismert be: egy tüntetővel tartott fenn kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

Budaházy Györggyel állhatott baráti kapcsolatban az a gyanúsított, akit még április 8-án fogott el a rendőrség, mert azt feltételezik, hogy Ecsődi László MSZP-képviselő elleni merényletre készült - írja a Magyar Nemzet.

A lakásán talált pisztolyról a rendőrök megállapították: azzal lőttek rá Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára még 2007-ben. A lövések megrendelésre dördülhettek el a lap szerint, ahogy maga a pisztoly is rendelésre készült Magyarországon. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy az április eleji razzia idején lefoglalt TNT-s robbanóanyaggal töltött focilabda működésbe hozható volt-e távriányítással.

"Továbbra is azt állítom, védencem egy politikai játszma áldozata" - mondta Somogyi János, a gyanúsított ügyvédje. "Az biztos, hogy egy ismert tüntetővel tartott kapcsolatot" - tette hozzá. Az ügyvéd szerint azonban védence tagadja a vele összefüggésbe hozott merényletterveket, és hogy köze lenne a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg (MNyNFH) nevű szervezethez, amely több támadást is magára vállalt (Csintalan Sándor tévés műsorvezető, volt MSZP-s politikus megverésével lettek ismertek).

A Magyar Nemzet megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget is, ahol közölték: nem erősíti meg az ügyészség, hogy öt gyanúsított van az ügyben, és azt sem, hogy közük lenne a MNyNFH-hez. A lap szerint Ficsor Ádám, a titkosszolgálatokért felelős új miniszter korábban azt mondta az ATV-ben: a titkosszolgálat jó munkáját mutatja a MNyNFH elfogása.