Halálos baleset miatt nem lehet átlépni a határt Ártándnál

Vágólapra másolva!
Súlyos baleset történt csütörtök délután az ártándi határátkelőtől nem messze. Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült, amikor egy személyautót összeszorított két kamion, majd további öt kocsi hajtott bele az egyik kamionba. A 42-es utat lezárták, a határforgalom szünetel.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült, amikor két kamion és hat személyautó karambolozott csütörtök délután a 42-es főúton, az ártándi határátkelő közelében - közölte a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelem. A határforgalom a baleset miatt mindkét irányba szünetel, a főutat teljes szélességében lezárták, zajlik a helyszínelés és a műszaki mentés.

Az ártándi határátkelőtől egy kilométerre történt balesetben egy személyautót maga közé szorított két kamion, majd további öt kocsi csapódott bele a hátsó kamionba. A személyautó két utasa közül az egyik a helyszínen életét vesztette, a másik súlyosan megsérült. A mentésvezető elmondta, hogy a súlyos sérültet mentőautóval kellett a berettyóújfalui kórházba szállítani, mivel a viharos szél miatt a mentőhelikopter nem szállhatott fel. Később átszállították a debreceni Kenézy kórház traumatológiai osztályára. Sérülései nem életveszélyesek.

Az autósok legközelebb Létavértes vagy Nyírábrány irányában tudnak közlekedni Magyarország és Románia között.