Vágólapra másolva!
Még két ingatlan eladásáért kapott több tízmillió forintot Gál György, a fővárosi VII. kerület gazdasági bizottságának volt elnöke egy vállalkozótól az ügyészség gyanúja szerint. Gált így már összesen 16 önkormányzati ingatlan értékesítésével kapcsolatban gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Azzal gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség Gál Györgyöt, hogy - az ügyben eddig felmerült 14 ingatlanon mellett - még két önkormányzati tulajdonú lakóház esetében kért és kapott vesztegetési pénzeket egy vállalkozótól azért, hogy a vállalkozó cégének értékesítse a VII. kerületi önkormányzat az ingatlanokat - közölte az ügyészség szerdán. A gyanú szerint 2003-ban az egyik kerületi ingatlan esetében 20 millió, míg 2004-ben a másik ingatlannál 21 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól a gazdasági bizottság elnöke.

A gazdasági bizottsági volt elnökét szerdán újra kihallgatták, ekkor közölték vele, hogy még két rendbeli, hivatalos személyként elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Gál panasszal élt az újabb gyanúsítások ellen.

A két újabb ingatlanüggyel együtt így már összesen 16 önkormányzati ingatlan értékesítésével kapcsolatban merült fel törvénytelenség gyanúja. Az ügyészség Gál összesen 346 millió forintot kért és kapott a vállalkozótól támogatásáért cserébe. Az eddigi adatok alapján az ügy gyanúsítottai - köztük Hunvald György, a kerület szocialista polgármestere - a VII. kerületi önkormányzatnak összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak, és további 1,6 milliárd forint károkozást kísérelték meg.