Vágólapra másolva!
Felmentették főigazgatói állásából a Sportkórház vezetőjét. Az igazgatót a kórház orvosai korábban azzal vádolták, hogy a betegek tudta nélkül maga helyett másokkal végeztetett el műtéteket.
Vágólapra másolva!

Székely Tamás, az egészségügyi miniszter május 1-jei hatállyal visszavonta Berkes Istvánnak, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatójának a kinevezését - olvasható az Egészségügyi Minisztérium közleményében.

Székely azt követően döntött az főigazgató menesztéséről, hogy a kórház tíz dolgozója a többek között a tárcának is elküldött levelében azt állította: a főigazgató többször a betegek tudta nélkül az általa vállalt műtétet mással végeztette el, de mégis maga készítette a műtéti leírást. Az orvosok szerint tehát az igazgató hamis betegdokumentációt készített.

Az egészségügyi tárca közleménye nem mondja ki, hogy a főigazgató helyett mások operáltak volna, a kórházban végzett vizsgálatokra hivatkozva azonban azt írja, az egészségügyi dokumentáció vezetésére vonatkozó szabályokat a kórházban megszegték. A minisztérium szerint ez etikai vétségnek minősül. A kórházigazgató továbbra is az intézményben dolgozhat, a főigazgatói posztra pedig pályázatot írnak ki.