Gyurcsány 11 államtitkára kap végkielégítést

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-kormány tizenegy államtitkára és szakállamtitkára kaphat végkielégítést. A pénz nem mindenkinek jár, aki nem dolgozott minimum egy évig e poszton, az nem számíthat egy fillérre sem.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-kormány hat távozó államtitkára közül hárman, tizenhárom volt szakállamtitkára közül nyolcan kapnak végkielégítést. Ők (például Keller László volt közpénzügyi államtitkár) három-, illetve hathavi fizetésüknek megfelelő összeget kapnak. A szakállamtitkárok közül nyolcan kapnak háromhavi juttatást.

Csák Ferenc az Oktatási Minisztérium szakállamtitkáraként folytatja munkáját, ezért nem jogosult juttatásra. Szintén elesik a juttatástól hat államtitkár, mert kevesebb, mint egy évet töltöttek vezető beosztásban. A Bajnai-kormányban Gyurcsány két államtitkára folytatja munkáját, így ők sem kapnak semmit.

A kormánytagok közül Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Göncz Kinga, Szilvásy György, illetve Veres János távozó minisztereknek jár végkielégítés a jelenlegi szabályok szerint. A leköszönt miniszterelnök - ahogy hivatali ideje alatt - most is jótékony célra fordítja az összeget. (A volt kormányfő és miniszterei végkielégítéseiről itt olvashat!)