Ablakon át szökött meg egy vádlott a bíróságról

Vágólapra másolva!
Megszökött egy vádlott a szegedi bíróságról, miután öt év börtönre ítélte a bíró. Az orgazdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt elítélt férfi a bíróság földszinti ablakán ugrott ki még öt nappal ezelőtt. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, de eddig nem tudták elfogni.
Vágólapra másolva!

Az ítélethirdetést követően megszökött egy öt év börtönre ítélt vádlott a Szegedi Városi Bíróságról. A férfi, akit többek között hivatalos személy elleni erőszakkal vádoltak, a tárgyalóterem földszinti ablakán keresztül menekült el. A szökés öt napja történt, de a férfit eddig nem sikerült elfogni - közölte Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.

A férfi még végighallgatta az ítéletet és indoklását. Hallotta azt is, amikor a bíró előzetes letartóztatásáról döntött - ekkor azonban menekülni kezdett. Amint egy rendőr elindult felé, feltépte a tárgyalóterem földszinti ablakát, kiugrott az utcára, és elmenekült. Az ablak résnyire nyitva volt, hogy szellőzzön a helyiség - mondta Cseh Attila.

A bíróság biztonsági őre látta, amint a szökevény beugrott egy autóba, amely ezután nagy sebességgel elhajtott. A jármű rendszámát megjegyezte a biztonsági őr, és jelezte a rendőröknek. A férfi ellen nemzetközi és európai elfogatóparancsot is kiadtak, és nagy erőkkel kezdték keresni, eddig azonban nem bukkantak nyomára.

A férfit a tárgyaláson bűnösnek találták, a vád jövedéki orgazdaság, közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak volt. Az első fokon döntő bíró öt év börtönre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélte - mondta a bíróság elnökhelyettese.

Hasonló szökés tavaly novemberben történt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Kábítószerrel visszaélés miatt ítélték többéves fegyházbüntetésre az egykori olimpiai bajnok birkózót, Farkas Pétert és testvérét, az ítélethirdetés közben azonban mindketten megszöktek. Először a sportoló testvére, majd Farkas Péter is eltűnt a bíróság épületéből, miközben a tárgyaló előtt rendőrök voltak. (Az esetről bővebben itt olvashat.)