Graffitizőket fogtak egy BKV-buszon

Vágólapra másolva!
Egy BKV-buszt rongáló graffitis csoport két tagját fogták el az utasok csütörtökön egy szolgálaton kívüli rendőr segítségével. A graffitiző fiatalok előzőleg megverték a busz vezetőjét is.
Vágólapra másolva!

Graffitizőket fogtak el az utasok egy BKV buszon egy szolgálaton kívüli rendőr segítségével. A négyfős csoport a 33 E jelzésű buszt próbálta megrongálni csütörtökön - közölte a BKV egy nappal az eset után.

Miután a buszon utazó, szolgálaton kívüli rendőr észrevette, hogy a négytagú társaság graffitizik a buszon, először csak figyelmeztette a járművezetőt. A sofőr felszólította a graffitiseket, hogy fejezzék be a rongálást. Ketten ezután rátámadtak a sofőrre, aki emiatt könnyű sérülést szenvedett.

A két támadónak sikerült elmenekülnie, a másik két graffitizőt azonban az utasok a rendőrök kiérkezéséig nem engedték elmenni a helyszínről.

A buszban a BKV szerint mintegy húszezer forintos kár keletkezett, a tetten ért fiatalokkal szemben a cég feljelentést tett a rendőrségen. A közlekedési társaság évente mintegy 100-120 millió forintot költ a buszokban, valamint az állomásokban rongálás miatt keletkezett károk kijavítására - áll a BKV közleményében.