Bombariadó miatt késnek a Nyugatiból induló vonatok

Vágólapra másolva!
Bombariadó volt péntek délután a Nyugati pályaudvarnál, ezért az állomás több mint egy órán át nem indított és nem fogadott vonatokat. A tűzszerészek végül nem találtak robbanószerkezetet, ezért fél hét körül újraindult a forgalom. A vonalon egész este jelentős késésekre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Péntek délután egy rövid időre teljesen leállították a vasúti forgalmat a budapesti Nyugati pályaudvaron bombariadó miatt. A pályaudvar nem indított és nem is fogadott vonatokat, mert egy ismeretlen személy azzal fenyegetőzött, hogy bomba fog robbanni a Ferdinánd hídnál.

A rendőrségen nem sokkal negyed hat után jelezték a bombafenyegetést. A Ferdinánd híd a pályaudvarról kifutó sínek fölött ível át nem messze a Nyugatitól, ezért a fenyegetés miatt egyetlen vonat közlekedését sem lehetett engedélyezni. Az állomáson álló vonatok a bombariadó idejére bennragadtak, az érkező vonatokat pedig elővárosi állomásokon állították meg - mondta az [origo]-nak Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője.

A bombariadó idején a személyvonatok a kisebb állomásokon fordultak vissza, és el tudtak indulni a másik irányba, így a személyvonatok menetrendjében kisebb felfordulást okozott a bombariadó. A gyorsvonatok és az InterCity vonatok ugyanakkor kénytelenek voltak megvárni a riadó végét, mert azoknak be kellett menniük a Nyugati pályaudvarra az ott várakozó utasokért.

A hídnál a kivezényelt tűzszerészek végül nem találtak semmit - mondta az [origo]-nak Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A vasúti forgalom ezért 18.23-kor újraindulhatott, késések azonban továbbra is vannak.

Sigulinszki szerint egész este egy-másfél órás késésekkel kell számolni. A személyvonatok menetrendje várhatóan hamarabb helyreáll, a gyorsvonatok és az InterCity vonatok azonban csak szombaton üzemkezdéskor tudnak visszaállni a normál menetrendre.

Mivel a bombariadó a Ferdinánd hídra vonatkozott, a Nyugati pályaudvar épületét nem kellett kiüríteni, és ott nem is kerestek bombát a tűzszerészek - tette hozzá a MÁV szóvivője.