Új választásokat tartana a Fidesz Heves megyében

Vágólapra másolva!
Megyei önkormányzati választást tartana a Fidesz Heves megyében, mert az ellenzéki párt szerint a megyét irányító MSZP nem tud mit kezdeni a megyei kórházat üzemeltető HospInvest fenyegető csődjével. A Fidesz szerint a HospInvest tönkremenetele bedöntheti a megye egész intézményrendszerét, és ezt csak a hatalomátadás akadályozhatja meg.
Vágólapra másolva!

A hevesi megyegyűlés önfeloszlatását és új megyei önkormányzati választások kiírását javasolja a Fidesz, amely a választásokat az európai parlamenti választásokkal egy időben tartaná meg. Az erre vonatkozó javaslatot sürgősségi indítványként terjesztik be a megyegyűlés pénteki ülésén - közölte Tatár László, a hevesi megyegyűlés Fidesz Polgári Frakciójának vezetője csütörtökön.

Előterjesztésüket azzal indokolták, hogy a szocialista vezetésű önkormányzat nem képes megküzdeni a HospInvest okozta válsággal. Az egri kórházat üzemeltető cég csődközeli helyzete a megye egészségügyét, sőt teljes intézményrendszerét fenyegeti, a Fidesz viszont tud erre megoldást - tette hozzá Tatár, aki azt ugyanakkor nem árulta el, mi lenne ez a megoldás. Mint mondta, ha a kórház gazdálkodása összeomlik, az érinti a megye mind a 43 intézményét is, vagyis nem csupán kórházi, hanem megyei csőddel kell számolni. Így szerinte a közgyűlés feloszlatása és az új választás kiírása jogi megoldás lehet annak elkerülésére, hogy csődbiztos kerüljön Heves önkormányzatának élére.