Telefonokra utazott a nyíregyházi gyerekbanda

Vágólapra másolva!
Gyerekek mobiltelefonjaira utazott egy 14 év alatti gyerekekből álló, háromtagú csoport Nyíregyházán. Áldozataikat veréssel fenyegették. A rendőrség két gyereket vett őrizetbe és értesítette a gyámhivatalt.
Vágólapra másolva!

Két rablást is elkövetett egy háromtagú, 14 év alatti gyermekekből álló csoport Nyíregyházán - tudta meg az MTI a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányságtól. A gyermekek (két lány és egy fiú) ellen eljárás indult, a rendőrség értesítette a gyámhivatalt is. Az elfogott gyerekek gyermekkorú sértettektől vették el a mobiltelefonjaikat.

Az egyik esetben egy kutyát sétáltató gyerek kezéből kapták ki a készüléket, majd miután a sértett utánuk futott, egy bottal megütötték és további veréssel fenyegették meg. A telefont közben elejtették, így végül zsákmány nélkül szaladtak el a helyszínről.

Nem sokkal később egy kilenc éves kisfiút fenyegettek meg az utcán veréssel és elvették tőle a telefonját. A fiú anyja találta meg a tetteseket, mire azok eldobták a telefont és elmenekültek. A rendőrök kettejüket elfogták, harmadik társukat még keresik.