Jogtalan fogva tartással vádolnak bonyhádi rendőröket

Vágólapra másolva!
Jogtalanul bilincselt meg és pofozott fel két bonyhádi rendőr egy fiatalembert még tavaly nyáron. Az ügyész szerint a jogtalan fogva tartással vádolt rendőrök azután bilincseltek, hogy a férfi megjegyzést tett arra, miért nem foglalkoznak a gyorshajtókkal. A rendőrök tagadják, hogy törvénytelenül jártak el.
Vágólapra másolva!

Jogtalan fogva tartással vádol a Tolna Megyei Főügyészség két bonyhádi rendőrt, akik szerdán álltak a megyei bíróság elé. A vádirat szerint a két körzeti megbízott 2008. július 21-én este Bonyhádon megbilincselve állított elő egy helybeli fiatalembert, aki nem tudta igazolni magát. A fiatalembert eközben többször pofon vágták, végül a bilincselés és a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádirat tartalmazza azt is, hogy mielőtt a fiatalembert elengedték, aláíratták vele egy nyilatkozatot, mely szerint nincs panasza az eljárással szemben. Az ügyész szerint az eset előzménye, hogy aznap este egy helyi presszónál a fiatalember a rendőröknek megjegyezte: inkább a gyorshajtókkal kellene foglalkozniuk. Hozzátette, az előállítás a rendőrségi törvény szerint jogellenes volt.

A rendőrök tagadták bűnösségüket; azt állították, a férfi agresszívan viselkedett, durván szidalmazta őket, és megpróbált magának is sérülést okozni.

Marcsek Sándor bonyhádi rendőrkapitány elmondta: a két rendőr ellen fegyelmi eljárást indult, amelyet a jogerős ítéletig felfüggesztettek. A per június 17-én a sértett, a tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.