Változik a BKV-közlekedés a vasárnapi rendezvények alatt

Vágólapra másolva!
Több mint húsz busz és troli menetrendje módosul vasárnap egy futóverseny, a Critical Mass kerékpáros felvonulás és az Élet menete felvonulás miatt. A forgalmi változások részleteiről hangosbeszélőkön és a megállókban kihelyezett tájékoztatókból, valamint a BKV honlapjáról értesülhetnek az utasok.
Vágólapra másolva!

Vasárnap számos BKV-járat menetrendje és útvonala módosul fővárosi rendezvények miatt - figyelmeztetett szombati közleményében a közlekedési vállalat.

Délelőtt indul a Vivicittá Városvédő Futóverseny a Margitsziget - Árpád híd - Pesti alsó rakpart - Roosevelt tér - Széchenyi felső rakpart - Kossuth Lajos tér - Jászai Mari tér - Margit híd útvonalon. A futóversenyt kísérő útlezárások miatt változik a 16-os, a 26-os, a 105-ös és a 115-ös autóbuszok menetrendje.

A Critical Mass kerékpáros felvonulás alatt változik a menetrendje és az útvonala az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 173-as és a 173E, a 8-as, a 16-os, a 178-as, a 178A, a 86-os, a 19-41V villamospótló, a 112-es, a 105-ös, a 115-ös autóbuszoknak, valamint a 75-ös és 79-es, a 70-es, a 78-as trolibuszoknak. A biciklisek a Döbrentei térről indulnak, áttekernek az Erzsébet hídon, majd a Váci utca - Irányi utca - Ferenciek tere - Erzsébet híd - Döbrentei tér - Alagút - Clark Ádám tér vonalon jutnak el a Lánchídig, onnan pedig a Roosevelt tér - Akadémia utca - Kossuth Lajos tér - Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány úton érnek el a Városligetbe.

Az "Élet menete" felvonulás a 73-as, a 74-es, 76-os illetve a 78-as trolibuszok útvonalát, menetrendjét érinti. A felvonulók a Bethlen Gábor téren tartanak rövid megemlékezést, majd az István utca - Rottenbiller utca - Baross téri felüljáró - Fiumei út - Józsefvárosi pályaudvar útvonalat járják be.

A BKV közleménye szerint a forgalomról bővebben az érintett járatok megállóiban és a honlapjukon lehet olvasni, de az érintett vonalakon hangos tájékoztatás is segíti majd az utasokat. A metróvonalakon és a legtöbb villamosjáraton nem lesz változás vasárnap.