Vágólapra másolva!
Vallomást tett Hunvald György, Erzsébetváros februárban letartóztatott polgármestere, a politikus tagadta a hivatali visszaélést. Az ügyészség gyanúja szerint Hunvald gyanúsított-társaival együtt ismerősöknek, rokonoknak utalt ki bérlakásokat. Az erzsébetvárosi ingatlanügyben többek között különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett csalás miatt nyomoznak.
Vágólapra másolva!

Újabb vallomást tett Hunvald György erzsébetvárosi polgármester csütörtökön. Az előzetesben levő politikus tagadta a hivatali visszaélést - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Fazekas Géza. Hunvald már korábban tett vallomást, de a hivatali visszaélés ügyéről nem volt szó. Most egybefüggően elmondta saját álláspontját, de a korábbi kihallgatásához hasonlóan most sem válaszolt az ügyészek kérdéseire - mondta Fazekas.

Hunvald György február 12-e óta van előzetes letartóztatásban hétrendbeli csalás és kétrendbeli csalás kísérletének gyanújával. Az ügyészség március elején közölte, hogy hivatali visszaéléssel is meggyanúsították az előzetes letartóztatásban levő Hunvald Györgyöt, mert állítólag ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat.

Az erzsébetvárosi ingatlanügyben különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezetben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség. A polgármestert először március elején hallgatták ki gyanúsítottként. A gyanúsítottak között vannak a kerületi önkormányzat gazdasági és pénzügyi bizottságának szabad demokrata elnökei, Gál György és Kardos Péter is. Őket is gyanúsítják hivatali visszaéléssel bérlakások kiutalása miatt.

A korábbi gyanúsítás szerint Hunvald György tudott arról, hogy több kerületi ingatlant előre egyeztetett módon becsültek fel, és tudomása volt arról is, hogy ezeket az épületeket a külföldi befektetők a becsültnél lényegesen magasabb áron akarják megvenni. A polgármester mindezek tudatában szándékosan segítséget nyújtott a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottsága elnökének, és vele, illetve az ügyben érintett vállalkozókkal egyeztetve egymást követően több ingatlan értékesítésekor, 2003-ban és 2004-ben szándékos bűncselekményeket követett el a az önkormányzat sérelmére - erre gyanakszik az ügyészség.