Felfüggesztett börtön a sírásással leckéztető vállalkozónak

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a szigetszentmiklósi vállalkozó, aki társaival saját sírját ásatta meg egy tolnai férfival. Utóbbi egymillió forinttal tartozott az elsőrendű vádlottnak, de már bánja, hogy feljelentést tett, mert szerinte csak meg akarták leckéztetni.
Vágólapra másolva!

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Tolna Megyei Bíróság azt a szigetszentmiklósi vállalkozót, aki tavaly augusztusban azzal akart rávenni tartozása kiegyenlítésére egy tolnai férfit, hogy társaival megásatta vele a saját sírját.

2008. augusztus 6-án a 37 éves vállalkozó 30 és 24 éves társával tolnai lakásán kereste fel a sértettet azért, hogy az kifizesse egymillió forint körüli tartozását. A férfit autóba ültették, fejére rongyot húztak, majd Dunaszentgyörgy mellett egy félreeső helyen az elsőrendű vádlott felszólította, hogy ássa meg a saját sírját.

A tolnai férfi - aki szintén vállalkozó - ásni kezdett, majd menekülni próbált, a másodrendű vádlott azonban visszavitte, és fiatalabb társával néhány lapát földet dobtak rá. Ezután a szigetszentmiklósi férfi aláíratott vele egy papírt, mely szerint ötmillió forinttal tartozik neki, és megbízásából ásta az árkot, talajmintavétel céljából.

A sértett a tárgyaláson azt mondta: tudta, hogy csak megleckéztetik és egyáltalán nem tartott attól, hogy élete veszélyben forog. Már azt is megbánta, hogy rendőrségi feljelentést tett. Az elsőrendű vádlott megismételte: csak az járt a fejében, hogy a sértett is dolgozzon ingyen.

A Sárecz Róbert vezette bírói tanács a szigetszentmiklósi vállalkozót két év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette. A férfi két társának büntetése - három évre felfüggesztve - egy év hat hónap, illetve egy év két hónap börtön. Az ítéletet ellen sem az ügyész, sem a védelem nem fellebbezett.